רישום פטנטים

כל הנושא של פטנטים הוא למעשה הליך חוקי שמוכר ומקובל בכל רחבי העולם. למעשה בכל מדינה המדיניות היא מעט שונה מבחינת הפן הפרוצדוראלי אך עם זאת קיימות אמנות אשר מרבית המדינות חתומות עליהן. כך שבאמצעות האמנות הללו ניתן לבקש ולקבל תאריך בכורה מהיום אשר בו מגישים את הפטנט במדינה הראשונה.

אמנת פאריס

אמנה מוכרת מאוד ואולי המפורסמת ביותר היא אמנת פאריס. היא מקנה את תאריך הבכורה עד שנה מהיום בו הגישו את הפטנט לרשם הפטנטים. כך לדוגמא, אדם שהמציא פטנט כלשהו והוא יגיש בקשת פטנט במשרד הפטנטים הישראלי, כאשר יגיש את הבקשה לפני שחלפו שנים עשר חודשים במדינה אשר חתומה על אמנת פאריס, הוא יקבל את תאריך הבכורה מהיום בו הגיש את הבקשה ברשות הפטנטים הישראלי.

כדאי להכיר את החוק

לצורך קבלת פטנט קיימת רשימה ארוכה של תנאים. כל ישראלי המבקש לרשום פטנט , צריך ללמוד את רשימת הדרישות הללו על מנת להכיר את הפסיקה כמו גם את חוזרי רשם הפטנטים וההודעות   השונות. למעשה, נועד כל הנושא הזה של רישום פטנטים, על מנת לתמוך ביזמות עסקית. מדובר באמצעי שנועד לסייע לממציא על מנת שהוא יוכל למכור ולשווק את הפטנט שלו תוך כדי שהוא נהנה מהגנה על ההמצאה שלו ועל הקניין הרוחני שלו. כך הוא למעשה נהנה ממטריית הגנה המפחיתה את הסיכונים מפני ההעתקה של המוצר אותו הוא המציא ואותו הוא מעוניין לייצר בשוק.

המצאתם פטנט, מה עושים הלאה?

בפועל, כאשר אדם המציא משהו, נדמה לו כי מדובר בפטנט ייחודי שעדיין לא היה כמוהו. מה עליו לעשות? איך הוא יכול להוציא אותו לאור ולהתחיל להרוויח עליו? איך הוא ידע האם מדובר במשהו חדש שעדיין לא נוצר, ואם כן, כיצד הוא יגן על ההמצאה שלו? בדיוק לשם כך אנחנו כאן.

אנחנו כאן כדי לבדוק עבור כל אחד את ההמצאה שלו. אנחנו מבררים האם מדובר אכן במשהו חדש שעוד לא נוצר, בפטנט שעדיין אינו רשום ואם אכן מדובר בכזה, אנחנו מסייעים לאורך כל התהליך עד לרישום.