קרינה אלקטרומגנטית: מקור וסכנות

לא הרבה אנשים מודעים לכך, שאנחנו מתמודדים כמעט באופן יומיומי, ללא הגבלה וללא שהיות, עם קרינה אלקטרומגנטית. קרינה אשר מקורה בארונות חשמל, מכשירים חשמליים, קווי מתח, ועוד שורה ארוכה של מתקנים ומכשירים אשר עובדים על חשמל ועל כן יש סיכוי שייצרו קרינה שכזו.

הקרינה נוצרת כתוצאה משינויים והפרעות מחזוריות בשדה החשמלי והמגנטי, הן מתפשטות במרחב ויוצרות כמין שטף של חומרים אשר משתחררים בגלים, בעצימות ובתדירות משתנה. אנחנו יודעים על קרינות מסוימות שיכולות להשפיע עלינו מבחינה בריאותית, למשל, קרינה ממכונות צילום, כולל מכשירי רנטגן, MRI וכדומה, לכן אנחנו נצטרך להתכסות בחומרים עבים בזמן הצילום על מנת שהקרינה לא תשפיע עלינו. אנחנו גם יודעים על קרינה של מכשירי סלולר או מכשירי מיקרוגל אשר משפיעים עלינו.

אך כאמור, מדובר רק בחלק קטן מאוד של מוצרים ומתקנים, שכן באופן מעשי אנחנו מוקפים באלמנטים שעלולים לייצר קרינה ברמה מסוימת, בין אם זה ארונות חשמל, קווי מתח ועוד, זה נכון אגב גם לגבי אלמנטים הרבה יותר משמעותיים כמו מכ”מים, תחנות כוח ועוד.

הסכנה של קרינה היא בכל שמדובר באלמנט שיכול לגרום לסרטן ולמחלות אחרות. יש דרכים כיצד להתמודד עם הבעיה, אך לשם כך צריך לנהוג בצורה מושכלת ונכונה, על מנת גם לבדוק שהמקום איננו מכיל קרינה ולא נכנסת אליו קרינה משום מקום, לפחות לא במידה גבוהה, וכן אנחנו צריכים לדעת כיצד לחסום אותה במידה וזה קורה.

למשל, אם חדר מסוים אנחנו יודעים שיש בו קרינה גבוהה, רצוי מאוד לחסום את המקום, או להפוך אותו לחדר שלא נעשה בו הרבה שימוש. היום אפשר למצוא אלמנטים וכלים שונים שמאפשרים לנו להתמודד עם קרינה אלקטרומגנטית, בין היתר על ידי שימוש באמצעים כבדים, אמצעים עבים שמונעים אפשרות שהקרינה תחדור פנימה.

הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא באמצעות התייעצות עם גורמים שמתמחים בכך, אלה יכולים לעזור גם בתכנון נכון של המקום וגם ביצירת תוכנית עבודה שתאפשר לבצע תהליך מושכל שתאפשר לחסום את המקום בצורה אופטימאלית לאורך זמן.